2018/01/11

Recenze: Potrhaná křídla aneb město pohody bez pohody

Název: Potrhaná křídla (Out of the Easy)
Autor: Ruta Sepetys
Nakladatelství: Cooboo
Rok vydání:2013
Počet stran:294
Žánr: historický román

Víte když dočtete knihu je těžký hned na ní napsat recenzi, protože jste pořád tam kde příběh skončil a nemůžete, prostě nemůžete lidem říct o čem kniha vlastně je. Někdy to de když knížka nemá, až tak dobrý závěr, ale tady jak chcete abych sepsala smysluplný závěr, kdež předchozí dva pokusy jsem promarnila?

Josie je chytrá a milá, jenže vše dobré má i špatnou stránku a tou špatnou stránkou je její matka prostitutka a samé město, jak se říká "pohody"(New Orleans). Padesátá léta jazz a Agata Christie, ale také černá ruka mafie a intriky všeho druhu. Naše malá Josie i přesto všechno se potřebuje dostat z města pryč a při tom si neposkvrnit pověst, jako například šlapka. Potřebuje na univerzitu, jenže kde brát prachy, když vaše matka zná tvou skrýš na penízky?



Je to zvláštní jak někoho může potkat osud smetánky a někoho Francouzké čtvrti. Nechci nějak spoilerovat, jenže ani nevíte jak jsem byla naštvaná když Josei matky jí ukradne všechny prachy na výšku, ani nevíte jak jsem celou knížku prožívala s Josie, jako kdybychom byly velké kamarádky a možná, že to bylo z lítosti, ale možná, že ne? Jo, tady jsem si jistá, že vám knížku můžu doporučit, určitě není pro každého, ale pokud tam najdete něco svého tak neobratně řeknete, ano!! Josie si zamilujete a určitě vás bude zajímat kdo zvítězí jestli Patrick nebo Jess. A celý příběh vám bude připadat neskutečný, alespoň doufám stejně jako mě.


"Nejlevnější cenu knihy Potrhaná křídla naleznete na Srovname.cz.
Srovname.cz vám poradí, kde nakoupíte knihu Potrhaná křídla nejlevněji"

Žádné komentáře:

Okomentovat